L’Asinerie du Pays des Collines

Het is in het hart van het Pays des Collines, tussen dalen en valleien, dat Marie heeft gekozen om haar passie te beleven:het fokken van ezels en ezelinnen. Marie is gepassioneerd door de ezel. Het dier intrigeert en fascineert haar. Het is een dier met een hele waaier aan onverwachte eigenschappen.

“De ezel is rechtvaardig en rechtlijnig, intelligent, gevoelig en breekbaar, gul, krachtig, maar ook zeer subtiel en staat dicht bij de mens.”

Samen met haar man, Olivier, beslist ze om van haar passie haar beroep te maken. Een uitdaging die intens lijkt! Een gok die ze echter met succes hebben gewaagd. En het brengt hen veel geluk.

Marie heeft haar passie kunnen delen met heel haar gezin. Haar man, Olivier, is volledig betrokken bij de organisatie van ezelfokkerij. Hun zoon Corentin heeft in september 2010 de zaak vervoegd en maakt nu helemaal deel uit van het team, terwijl Louise de bezoekers elke zondagnamiddag verwelkomt.

Al meer dan twintig jaar is de “Asinerie du Pays des Collines” het belangrijkste fokbedrijf van ezels in Europa. Al die tijd slaagde de onderneming er in om een professioneel en diervriendelijk ezelbedrijf uit te bouwen in een uitzonderlijke omgeving waar de dieren vrij kunnen grazen.

.

.

Geniet van een zondag om onze ezels te ontdekken

Onze Ezels

Al meer dan 5000 jaar is de ezel de onvermoeibare metgezel van de mens.

Vandaag heeft het dier de reputatie om traag en koppig te zijn. Het is nochtans vooral een uitzonderlijk moedig en gewillig dier. De ezel is een slim en intuïtief dier dat absoluut weigert om iets te doen als het gevaar vreest.

Ezelinnenmelk

Ezelinnenmelk is een waar levenselixer. Al duizenden jaren wordt ezelinnenmelk erkend om haar voedingswaarde en haar kwaliteiten op cosmeticagebied. Cleopatra, koningin van Egypte en Pompea, keizerin van Rome zijn maar enkele van de meest bekende gebruikers

Het natuurpark Pays des Collines

Het Natuurpark “Pays des Collines” ligt in het westen van België, in de provincie Henegouwen. Land van bossen en kreupelhout met een landelijke traditie van hekserij. In dit schilderachtige landschap grazen de ezels van de ezelfokkerij “Asinerie du Pays des Collines”.

Winkelwagen