Onze ezels

Al meer dan 5000 jaar is de ezel de onvermoeibare metgezel van de mens.

Vandaag heeft het dier de reputatie om traag en koppig te zijn. Het is nochtans vooral een uitzonderlijk moedig en gewillig dier. De ezel is een slim en intuïtief dier dat absoluut weigert om iets te doen als het gevaar vreest.

Al behoort de ezel tot de paardachtigen, hij verschilt op heel wat punten van het paard. De ezel is over het algemeen kleiner van gestalte, heeft een grotere schedel, een dikkere vacht, kortere en meer rechtopstaande haren, grote oren en smallere hoeven.

Zijn staart met korte haren eindigt op een lange pluim. Zelfs zijn stem is eigen aan zijn soort: de ezel balkt. Bij de meeste ezels heeft de punt van de snuit en de buik een lichte kleur. Ze hebben wit-omrande ogen, waardoor ze zo een zachte look hebben die door auteurs vaak wordt beschreven.

De “Asinerie du Pays des Collines” is een van bekendste ezel- en ezelinnenfokkerijen in Europa. De ezels worden gefokt en opgeleid volgens de regels van de kunst, in volle natuur waar ze kunnen genieten van een relatieve vrijheid. Vanaf een leeftijd van 10 of 12 maanden kunt u, als u beschikt over de nodige kennis en ruimte waar de ezel zich helemaal thuis kan voelen (weide, onderdak, zorg,… enz.), een ezel adopteren en er uw trouwe metgezel van maken.

Winkelwagen